Saltar a continguts

Al·lèrgicum

Navegació

Menú principal

Notícies

21/02/2018
La campanya solsonina ‘Al·lèrgicum’ posa l’accent en els establiments

Dilluns a les set de la tarda a la biblioteca es presenta el programa d'accions d'aquest any 

Imatge de complement Ampliar imatge

En el seu tercer any de funcionament, la campanya municipal solsonina de sensibilització sobre les al•lèrgies i intoleràncies alimentàries, “Al•lèrgicum, mengem sense barreres”, creix amb més activitats i posant l’accent en els establiments, als quals es vol assessorar perquè s’adeqüin a la normativa. Tot i això, continuarà fent incidència en els centres de secundària i en la població en general. Dilluns vinent, dia 26, a les set de la tarda a la Biblioteca Carles Morató, es presenta públicament la programació d’enguany en un acte obert a tothom. 
 
Una de les branques d’acció de la campanya serà la dels establiments. Se’n seleccionaran deu per assessorar-los i acompanyar-los en l’adequació a la normativa relativa a l’obligació d’informar el consumidor sobre les al•lèrgies i intoleràncies alimentàries dels productes que subministren. A banda d’això, es reforçarà el compromís de l’Ajuntament en aquesta matèria a través d’una moció que faci Solsona municipi lliure de gluten i s’informarà regidors i tècnics municipals per reservar un espai amb productes lliures d’al•lèrgens en els actes amb piscolabis. 
 
Paral•lelament, enguany es reforçarà la campanya als centres de secundària amb una sessió informativa i un taller pràctic per a l’alumnat de 3r d’ESO, un concurs de cuina i formació per al professorat. Per a la població en general, s’organitzaran quatre nous tallers de cuina el segon dimarts de cada mes entre el març i el juny, s’organitzaran activitats en el marc de la celebració del Dia Mundial del Celíac i s’ampliaran els continguts informatius del web www.allergicumsolsona.cat.
 
La presentació del programa d’activitats per aquest any tindrà lloc dilluns a les set de la tarda. Hi intervindran la regidora de Salut, Yasmina Valderrama, i la tècnica responsable de la iniciativa, Laia Espasa. Hi col•laboren Toleràncies, que oferirà un aperitiu en finalitzar l’acte, i la Diputació de Lleida, que subvenciona el conjunt de la campanya.