Saltar a continguts

Al·lèrgicum

Navegació

Menú principal

Introducció

En l’actualitat, s’han detectat a Europa 140 milions de persones afectades per una al·lèrgia o una intolerància alimentària. En xifres, entre el 6 i el 8% dels infants tenen una al·lèrgia alimentària, un percentatge que pot augmentar fins al 10%; i en el cas de les persones adultes, el percentatge pot pujar d’un 15 o un 20%.

Concretament, 6 de cada 100 catalans tenen alguna al·lèrgia o una intolerància alimentària, entre els quals hi ha els celíacs, els que no toleren la lactosa, l’ou, la fruita seca, la fruita vermella, el marisc, entre d’altres. A més, es calcula que d’aquí a 20 anys aquesta problemàtica afectarà un de cada dos europeus. A aquesta població se li desencadenen diverses reaccions adverses, que tant poden ser petites erupcions, com reaccions al·lèrgiques greus, produïdes per una al·lèrgia o a una intolerància alimentària.

Imatge de complement
Mengem sense barreres

En aquest context, l’Ajuntament de Solsona i “Toleràncies, menjant amb il·lusió” volen aportar el seu granet de sorra en l'àmbit local, mitjançant la nova iniciativa “AL·LÈRGICUM, mengem sense barreres”. És una campanya municipal de sensibilització i informació sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries a la ciutat de Solsona.